Erişilebilirlik

ABD Ordusu Asker Sayısını Azaltıyor


ABD Ordusu Asker Sayısını Azaltıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

Amerikan Kara Kuvvetleri, önümüzdeki 3 yıl içinde 40 bin asker indirimine gidiyor. Pentagon muhabiri Carla Babb, savunma yetkililerinin, küresel krizler sürerken daha fazla kesinti yapmaktan kaygı duyduğunu bildiriyor.

2018 mali yılının sonuna kadar Kara Kuvvetleri 40 bin asker indirimine gitmek zorunda.

Tuğgeneral Randy George, yıllardır süregelen kesintilerin orduyu küçülttüğünü söylüyor: “2012’den bu yana yapılan kesintilerin toplamı 120 bin. Bu da yüzde 21’lik bir ufalma demek.”

Kara Kuvvetleri, gelecek 4 yıl içinde 7,1 milyar dolarlık tasarruf için 490 binlik gücünü 450 bine indirmesi gerektiğini bildiriyor.

Kesintiler, 18 eyalette, 26 üssü etkileyecek.

General, kesintilerin aynı zamanda Güney Kore, Almanya ve İtalya’daki asker sayısını da etkileyeceğini belirtti.

Pentagon sözcüsü Albay Steve Warren, Amerika’nın Sesi’ne bu kesintilerin yeni bir şey olmadığını söyledi: “Birinci ya da İkinci dünya savaşından sonra, hangi savaş olursa olsun bir azaltmaya gidilir.”

Ancak Kongre federal bütçe kesintilerini durdurmazsa durum daha da kötüleşebilir.

General Randy George, “Bütçe kontrolunun içeriği değişmezse ordunun 2019’a kadar 30 bin kişilik daha indirime gitmesi gerek. Geri kalan sayıyla şu anki askeri konuşlanmanın yanı sıra yurt dışında meydana gelecek durumlara müdahalelere yetecek savaşa hazır bir güce sahip olmak mümkün olmayacak” şeklinde konuşuyor.

Ordudaki kesintiler, Pentagon’un gelecek 10 yılda yapması gereken 1 trilyon dolarlık savunma kesintilerinin bir parçası.



STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG