Erişilebilirlik

ABD Operasyonunda İki Rehine Öldürüldü


Başkan Obama Beyaz Saray'da anti-terör operasyonuyla ilgili açıklama yaparken
Başkan Obama Beyaz Saray'da anti-terör operasyonuyla ilgili açıklama yaparken

Pakistan-Afgan sınırında rehin tutulan bir Amerikalı diğeri İtalyan iki yardım görevlisinin kaza sonucu öldürüldüğü belirtilen anti-terör operasyonlarında Amerikan vatandaşı iki el-Kaide üyesi öldürüldü.Obama derin üzüntü duyduğunu, olaydan tümüyle kendisinin sorumlu olduğunu söyledi

Beyaz Saray Ocak ayında düzenlenen bir ABD anti-terör operasyonunda Afgan-Pakistan sınırında el-Kaide tarafından rehin tutulan bir Amerikalı diğeri İtalyan yardım görevlisinin kaza sonucu öldürüldüğünü açıkladı.

Yapılan açıklamada iki masum rehine, Amerikalı Warren Weinstein ve İtalyan Giovanni Lo Porto’nun ölümünden”derin üzüntü” duyulduğu belirtildi.

Başkan Barack Obama Beyez'da yaptığı konuşmada olaydan kişisel olarak özür diledi, başkan ve başbakan olarak bu dahil tüm anti-terör operasyonlarından tümüyle kendisinin sorumlu olduğunu söyledi.

Obama"Aldımız istihbarata göre vurulan bina el-Kaide'ye aitti ve o sırada sivil bulunmuyordu. Bu teröristleri sağ yakalamak imkansızdı"dedi

Açıklamaya göre aynı operasyonda Ahmet Faruk adlı Amerikan vatandaşı bir el-Kaide lideri de öldürüldü. Yine Ocak ayında düzenlenen bir başka operasyonda terör örgütünün sözcüsü olarak görev yapan yine Amerikan vatandaşı bir başka el-Kaide üyesi Adam Gadahn’ın öldürüldüğü bildirildi.

Açıklamada Faruk ve Gadahn’ın el-Kaide üyeleri olmalarına rağmen özellikle hedef alınmadıkları ve operasyonların düzenlendiği yerlerde bulunduklarına ilişkin bir istihbarat olmadığı belirtildi.

2011 yılında kaçırılan Weinstein yedi yıldır Pakistan’da ABD Uluslararası Kalkınma Dairesinin sözleşmeli personeli olarak çalışıyordu.

Yine Pakistan’da çalışırken 2012 yılında kaçırılan Porto ise WeltHungerhilfe adlı bir Alman yardım kuruluşunda görev yapıyordu.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG