Erişilebilirlik

'ABD'nin Yara Bandı Yardımına İhtiyacımız Yok'


Suriyeli isyancıların lideri Salim İdris, Amerika’nın gıda ve yara bandı değil, silah yardımına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Associated Press haber ajansına konuşan İdris, Devlet Başkanı Beşar Esat’a bağlı kuvvetlerin kendi halkını katletmesini önlemek için tank ve uçaksavar silahlarına gereksinim duyduklarını belirtti.

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry bu hafta Roma’da, Suriyeli isyancılara ilk kez doğrudan yardım yapılacağını açıklamıştı. Ancak 60 milyon dolarlık bu ek yardım silah içermiyor. Benzer yardımların bazı Avrupa ülkelerinden de gelmesi bekleniyor.

Suriye’nin müttefiki Rusya ise, bu yardımın iki yıldır devam eden iç savaşı durdurmaya yetmeyeceğini, yalnızca iktidar peşindeki aşırı görüşlüleri cesaretlendireceğini açıkladı.

Amerika ve Batılı devletler, terörist grupların eline geçebileceği kaygısıyla Suriyeli isyancılara silah yardımı yapmak istemiyor.

Bununla birlikte Ankara’da temaslarda bulunan John Kerry, Suriye’de barışçıl çözüm için zamanın tükendiğini söyledi. Kerry, kendi sivillerine karşı Scud füzeleriyle saldıran bir rejime dünyanın hoşgörü göstermeyeceğini açıkladı.

John Kerry ayrıca Türkiye’yi de Suriyeli mültecilere sağladığı yardımlardan dolayı övdü.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG