Erişilebilirlik

ABD Malezya ile İşbirliğini Güçlendiriyor


Başkan Obama ve Malezya Başbakanı Rezzak ortak basın toplantısında
Başkan Obama ve Malezya Başbakanı Rezzak ortak basın toplantısında
Başkan Barack Obama ve Malezya Başbakanı Necip Rezzak görüşme sonrası düzenledikleri ortak basın toplantısında üst düzey ilişkileri “kapsamlı bir ortaklık” seviyesine çıkarmada anlaştıklarını açıkladı.

İki lider Trans-Pasifik ticaret anlaşması ve Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Girişiminde de işbirliği yapma kararı aldı. Malezya daha önce bu anlaşmaların ikisine de karşı çıkıyordu.

Başbakan Rezzak kayıp Malezya uçağını arama çalışmalarında yaptığı yardımlar için Amerika’ya teşekkür ederken Obama uçağın bulunması çabalarına desteği sürdürme sözü verdi.

Obama Malezya’nın insan hakları sicili ile ilgili bir soruyu yanıtlarken Kuala Lumpur’un bu alanda ilerleme gösterdiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirtti.

Başkan Obama, Pazartesi Asya ziyaretinin son durağı olan Filipinler’e geçecek. Ziyaret Amerika’nın Asyalı müttefikleriyle bağları güçlendirmeyi amaçlıyor.

Obama 2009’da başkanlığa gelmesinden bu yana Asya ülkelerine beşinci ziyaretini düzenliyor. Obama yönetimi, Asya-Pasifik bölgesini genişletilmiş ekonomik, diplomatik ve askeri öncelik sahası haline getirmeyi amaçlıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG