Erişilebilirlik

ABD Libya'da Diplomatik Faaliyetleri Askıya Aldı


Amerika Trablusgarp’ta büyükelçiliğinin yanında çatışmaların yoğunlaşması üzerine büyükelçilikteki diplomatik personeli geçici olarak Tunus’a nakletti. ABD Dışişleri Bakanlığı, Libyalı milisler arasındaki çatışmalar nedeniyle büyükelçilik faaliyetlerinin askıya alındığını açıkladı

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında Amerikan vatandaşlarının Libya’dan derhal ayrılması çağrısı da yapılıyor.

Paris’te açıklama yapan Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Trablusgarp’ta milisler arasındaki çatışmaların kontroldan çıktığını açıkladı. Kerry, çatışmaların asıl hedefi Büyükelçilik olmasa da personel açısından hayati risk doğurduğunu bildirdi.

Cuma günü de Türkiye Trablusgarp’taki büyükelçiliğinin faaliyetlerini askıya aldığını açıklamış ve başkentte bulunan 500 Türk vatandaşını Tunus’a nakletmişti.

Trablusgarp’ta son haftalarda rakip gruplar arasında kentin havalimanını kontrol altına alma mücadelesi yaşanıyor. 2011’de Libya diktatörü Muammer Kaddafi’nin devrilmesinden bu yana ülkede en şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Bu ay başında Misurata’dan gelen İslamcı militanlar, havaalanını kontrol almak için Zintanlı milislerle çatışmaya girmiş ve olaylarda 50’ye yakın kişi ölmüştü.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG