Erişilebilirlik

ABD’li Yetkililere Suçlamalar ‘Rahatsızlık Verici’


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki

Türkiye’de bazı bakanların istifasıyla sonuçlanan yolsuzluk operasyonunun ardından Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone’nin de aralarında bulunduğu Amerikalı yetkilileri hedef alan suçlamalar ABD’nin resmi tepkisine yol açtı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yazılı açıklamasında Ricciardone’ye yönelik suçlamaların rahatsızlık yarattığını bildirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türk medyasının bazı unsurları tarafından Büyükelçimizi, diğer üst düzey yetkililerimizi, uluslararası medya temsilcileri ve Amerikan vatandaşı bireyleri hedef almaya devam eden asılsız suçlamaları derinden rahatsızlık verici buluyoruz. Amerikalı yetkililere yönelik suçlamalar hakkındaki kaygılarımızı Türk yetkililere bildirdik. Türk yetkililer de aralarında Büyükelçi Ricciardone’nin de bulunduğu Amerikalı yetkililere yönelik asılsız suçlamalara değer vermedikleri konusunda bize güvence verdi.”

Psaki açıklamasında, bu konuda başka görüş istenmesi durumunda Türk Hükümeti’ne başvurulmasını önerdi.

Öte yandan, operasyonla ilgili bir başka açıklama da Çarşamba sabahı Ankara’daki Amerikan Büyükelçiliği’nden yapıldı. Noel tatili olmasına rağmen Büyükeçilik’ten gazetecilere gönderildiği bildirilen SMS mesajında “Kasıtlı ifadelerle kimse Türkiye-ABD ilişkisini tehlikeye atmamalı” denildi.

Açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında Amerikan Elçiliği çalışanlarını hedef alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bir kez daha yinelemek gerekirse, hiç kimse bu tür kasıtlı iftiralarla Türkiye-ABD ilişkilerini tehlikeye atmamalıdır,” ifadelerine yer verildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG