Erişilebilirlik

ABD’li Şirketlerden Mültecilere 650 Milyon Dolar Yardım Vaadi


Beyaz Saray 51 Amerikan şirketinin savaştan kaçan mülteciler için 650 milyon dolar yardım vaadinde bulunduğunu açıkladı.

Washington, yardımın 20’den fazla ülkedeki 6 milyon 300 bin mülteci için destek, 80 bin mülteci için eğitim, 220 bini için de iş olanakları sağlayacağını belirtti.

Yardım ülkenin bilinen en iyi şirketlerinden geliyor. Bunlar arasında Goldman Sachs ve Citigrup ile Twitter ve Facebook, Microsoft, Google ve Mastercard bulunuyor.

Birleşmiş Milletler’e göre dünya genelinde 65 milyon insan evlerini terketti. 21 milyonu daha güvenli yeni bir yaşam için sınırları aştı.

Şirketlerin vaadi Beyaz Saray’ın Haziran ayında mültecilere destek için harekete geçme çağrısının ardından geldi.

Şirketlerin desteği tam da Başkan adayları arasında mülteci konusunun tartışıldığı bir sırada açıklandı.

Cumhuriyetçi başkan adayı Trump, ülkeye gelecekler için olağanüstü güvenlik taraması istiyor, ayrıca Amerika-Meksika sınırına duvar örülmesini talep ediyor.

Demokrat aday Hillary Clinton ise Suriyeliler dahil Amerika’nın daha fazla mülteci kabul etmesini istiyor. Clinton, ülkedeki yasadışı 11 milyon göçmene vatandaşlık verilmesinden de yana. Amerika bitmekte olan yılda 85 bin mülteci kabul ediyor, bu sayıyı gelecek yıl 110 bine çıkartmayı planlıyor.

Bu yıl kabul edilen mültecilerin en az 10 bininin Suriye’den olması Cumhuriyetçiler’in tepkisini çekiyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG