Erişilebilirlik

ABD'li Müslüman Milletvekilinden Müslüman Topluma Çağrı


ABD'li Müslüman Milletvekilinden Müslüman Topluma Çağrı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00

ABD'li Müslüman Milletvekilinden Müslüman Topluma Çağrı

Demokrat Parti Temsilciler Meclisi üyesi Andre Carson, “Emerge And Impact” adlı sosyal toplum örgütlerinin düzenlediği etkinlikte Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtladı. Indiana eyaletini temsil eden Müslüman Carson, kasım ayında yapılacak seçimlerin ülkede yaşayan Müslümanlar için son derece önemli olduğunu söyledi.

Müslümanlar’ın Amerika’nın değerlerine büyük katkıda bulunduğunu söyleyen Indianalı Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Andre Carson, Müslüman toplumun daha iyi örgütlenerek siyasette de önemli rol oynamaya başlaması gerektiğini belirtti: “Amerika’da yaşayan milyonlarca Müslüman, ülkenin kuruluşundan bu yana, toplum ve devletin önem verdiği bütün değerlere katkıda bulunuyor. Amerikalı Müslümanlar da doktor, mühendis, öğretmen ve politikacı olarak topluma hizmet veriyor. Amerikan toplumunda önemli bir yere sahip olan Müslümanlar’ın siyasi etkisini arttırması için daha iyi örgütlenmesi şart. Bizim artık daha aktif olmamız ve herhangi bir politikacının Müslümanlar hakkında kışkırtıcı söylemlerde bulunmasının önüne geçmemiz gerekiyor. Müslümanlar siyasi varlıklarını güçlendirmeli. Başkan adaylarının kamera önündeki tartışmaları henüz karar vermemiş seçmenleri kendi saflarına çekmek için önemli çünkü seçmenler kendilerini yönetecek lideri seçecekler. Ancak sadece tartışmalara katılmakla kalmayıp siyasi süreç içinde de bulunmamız gerekiyor.”

Müslüman seçmenlerin sandık başına gidip oy kullanmaları için nasıl ikna edilmesi gerektiği sorusuna ise Kongre üyesi Carson, şöyle yanıt verdi: “Bu tür etkinlikleri düzenleyen Müslüman sivil toplum örgütlerine, Müslümanlar’ın seçmen kayıtlarının yaptırılması ve oy kullanmasını sağlama konusunda çok büyük görev düşüyor. Akıllarında ekonomi, eğitim, Ortadoğu ve ülke alt yapısı hakkında bir sürü soru işareti bulunan vatandaşların da, bu tür etkinliklere davet edilecek siyasetçilerle bu konuları konuşma fırsatı sunulması gerekiyor. Aslında böyle girişimler için çok geç bile kaldık.”

Kongre üyesi Carson, bu tür etkinlikler sayesinde Müslüman toplumun, 2016 seçimlerinin kendileri için ne kadar önemli olduğunun farkına varmasını neden gerekli gördüğünü de şöyle açıkladı: “Bu tür etkinlikler, Amerika’nın siyasi sistemini çok daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Bu siyasi süreçte rol almamızın neden önemli olduğunu da gösteriyor. Biz de zaten giderek bu süreçte daha anlamlı ve etkin bir rol oynamaya başladık.”

Washington’da Müslüman toplumuyla bir araya gelen Demokrat Parti’nin Müslüman Temsilciler Meclisi üyesi Andre Carson, Müslüman toplumuna Amerika’nın siyasi sürecine daha aktif şekilde katılmaları çağrısında bulundu.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG