Erişilebilirlik

ABD’li Müslüman Eski Polis Müdürüne Havaalanında Gözaltı


New York’taki JFK Havalimanı’nda 90 dakika süreyle gözaltında tutulan Amerikalı eski polis müdürü, ‘bir zamanlar büyük bir devlet olan Amerika’nın geleceğine artık kuşkuyla baktığını’ söyledi.

Eski emniyet müdürü gözaltından serbest bırakılması sonrasında yaptığı açıklamada kendisini “zayıf” hissettiğini de kaydetti.

Hasan Aden, 10 yaşından bu yana Amerikan vatandaşı. İtalyan bir anne ile Somalili bir babanın oğlu. 13 Mart’ta Paris seyahatinin dönüşünde gümrük kontrolundan geçerken bir yetkili tarafından durdurulduğunu kaydeden Aden, bu yetkilinin kendisine isminin izleme listesinde olan birinin kullandığı takma adla aynı olduğunu söylediğini anlattı. Aden, kişisel bilgileri kontrol edildikten sonra serbest bırakılmış.

Aden, Facebook hesabından yayınladığı mesajlarda en az 25 yabancı ülke vatandaşının pasaportlarının 5’er dakika kontrol edildiğini kaydetti. Aden, tutuklu kaldığı sürenin uzunluğundan şikayetçi olduğunda kendisine tutuklanmadığı belirtilmiş.

Aden, “Tutulduğum odada eşimle ve ailemle cep telefonuyla iletişim kurmama izin verilmedi, hareketlerim bir sandalye ile sınırlıydı, pasaportum onlardaydı ve bana bir de tutuklanmadığımı söylediler,” dedi.

Yetkililer kişisel durumlarla ilgili yorum yapmayacağını açıkladı.

Trump’ın imzaladığı ancak yargı engeline takılan seyahat yasaklarının ardından insanların Amerikan havaalanlarında yaşadıkları yakından takip ediliyor.

Bu ay başında efsanevi boksör Muhammed Ali’nin oğlu iki farklı havaalanında gözaltına alındığını ve sorgulandığını belirtti.

Ali, Florida’daki bir havaalanında yetkililerin kendisine “İsmini nerden aldın, Müslüman mısın?” şeklinde sorular sorduklarını kaydetti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG