Erişilebilirlik

ABD'li Kadın Terör Zanlıları Yargılanacak


 Noelle Velentzas ve Asia Siddiqui'nin mahkeme ressamı tarafından çizilen eskizi
Noelle Velentzas ve Asia Siddiqui'nin mahkeme ressamı tarafından çizilen eskizi

ABD’nin Philadelphia kentinde Cuma günü bir kadın IŞİD’e maddi destek sağlama teşebbüsünde bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı. Bu, Amerika’da bu hafta Amerikalı kadınlara yönelik ikinci Suriye ile ilgili terör suçlaması

ABD’nin Philadelphia kentinde Cuma günü bir kadın IŞİD’e maddi destek sağlama teşebbüsünde bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı. Bu, Amerika’da bu hafta Amerikalı kadınlara yönelik ikinci Suriye ile ilgili terör suçlaması

Federal davada Fatayat, El Hilafet ve YoungLioness isimlerini de kullanan 30 yaşındaki Keonna Thomas’ın ülke dışına seyahat ederek IŞİD’e katılma girişiminde bulunduğu iddia ediliyor.

Suç duyurusunda, Thomas’ın attığı bir tweet’te “eğer gerçekleri bilseydik hepimiz kardeşlerimize katılmak için ön cepheye koşardık” dediği bildiriliyor.

Adalet Bakanlığı açıklamasında, Thomas’ın pasaport başvurusu yaptığını, internet üzerinden Türkiye’ye gitmenin dolaylı yollarını aradığını, Türkiye’ye giriş için elektronik vize ve uluslararası uçuş biletleri satın aldığını belirtti. Thomas, Suriye’deki bir IŞİD militanıyla elektronik iletişime geçmekle suçlanıyor. İddiaya göre Thomas bir intihar saldırısına katılmak isteyip istemeyeceği sorusuna “bu harika olur, bir kız başka ne ister” diye cevap vermiş.

Thomas’ın ayrıca bir tanıdığına Suriye’ye gidinceye kadar Twitter hesabını dondurduğunu ve inançsızların ilgisini çekmek istemediğini söylediği iddia ediliyor.

Thomas, bu suçlardan hüküm giyerse 15 yıla mahkum olabilir.

Adalet Bakanlığı’nın bugünkü açıklaması iki New Yorklu kadının evde bomba yapmaya çalışarak Amerika’ya karşı büyük bir terör saldırısı planladıkları iddiasıyla tutuklanmalarından iki gün sonra yapıldı.

Perşembe günü açıklanan suç duyurusunda Noelle Velentzas ve Asia Sıddıki’nin kitle imha silahı kullanmaya teşebbüsle suçlandıkları açıklandı.

Savcılar kimliklerini gizleyen müfettişlerin kadınların şiddet içeren cihatçı inançları çerçevesinde polise, devlet kurumlarına ya da askeri hedeflere saldırmayı planladıklarını belirtti.

Yetkililer hiçbir noktada halkın güvenliğini tehdit eden bir durum yaşanmadığının altını çizdi.

Suç duyurusunda sanıkların propan gaz tüplerinin yanısıra bu tüpleri patlayıcı silaha dönüştürecek bilgilere ulaştıkları açıklandı.

Müfettişler, Velentzas’ın defalarca ABD içinde yapılacak terör saldırılarına ilgi duyduğunu belirttiğini ve 11 Eylül saldırılarından övgüyle bahsettiğini bildirdi. Velentzas’ın ayrıca bir intihar saldırısında şehit olmanın cennete girmeyi garantileyeceğini de söylediği belirtiliyor.

Savcılar Velentzas’ın 2013’teki Boston Maratonu saldırısından bu yana düdüklü tencerelere yoğun ilgili gösterdiğini ve kendine bir düdüklü tencere hediye edilmesi üzerine patlayıcılarla ilgili şaka yaptığını açıkladı.

İki sanığa suçlu bulunmaları durumunda ömür boyu hapis cezası verilebilir.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG