Erişilebilirlik

ABD'li Eski Vali Yolsuzluktan Suçlu Bulundu


Bob McDonnell, oğlu Bobby'yle aracına binerken gazeteciler tarafından kuşatıldı
Bob McDonnell, oğlu Bobby'yle aracına binerken gazeteciler tarafından kuşatıldı

Virginia eyaletinin eski valisi ve eşi, yakın bir işadamından rüşvet almak iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemede suçlu bulundu. Eski vali Bob McDonnell ve eşi Maureen, 30’ar yıl hapisle cezalandırılabilir.

Bob McDonnell gıda takviyesi yapan bir firmanın ürünlerini tanıtma karşılığında kredi, lüks kıyafetler ve pahalı seyahat tekliflerini kabul etme dahil 11 ayrı yolsuzluk iddiasından, eşiyse dokuz iddiadan suçlu bulundu.

Cumhuriyetçi Parti’nin eski parlayan yıldızlarından McDonnell, 2010 yılında Virginia eyaleti valiliğine seçilmişti. Ancak hakkındaki yargılama kararının ardından yeniden seçimlere girmedi ve görevi geçen yıl Ocak ayında sona erdi.

60 yaşındaki eski vali ve eşi Maureen’in vitamin ürünleri şirketi yöneticisi Jonnie Williams’dan toplam 117 bin dolarlık hediye aldığı ortaya çıktı. Bu pahalı hediyeler arasında lüks giyim mağazalarından 17 bin dolarlık harcamalar da bulunuyor.

Williams ayrıca eski valiye, altında “Virginia’nın 71’inci Valisi” yazılı bir de Rolex marka saat hediye etti. Ayrıca Jonnie Williams ve Maureen McDonnell arasında kısa süreli ilişki yaşandığı da iddia ediliyor. Eski Vali McDonnell bu miktarın bir kısmını geri ödese de, savcılar kendisini yargılatma girişimlerinden vazgeçmedi.

Virginia eski valisi ve eşi hakkındaki ceza kararı Ocak 2015’te alınacak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG