Erişilebilirlik

ABD Kuzey Kore'yi Terör Listesine Alıyor


Başkan Obama bir Amerikan film şirketine yönelik siber saldırısı üzerine Washington'un Kuzey Kore'yi yeniden terör destekçisi devletler listesine almayı düşündüğünü açıkladı. Obama açıklamayı CNN Televizyonu'nda yaptı

Başkan Barack Obama, Sony Film şirketine yönelik siber saldırısı üzerine Amerika’nın Kuzey Kore’yi tekrar terör destekçisi devletler listesine almayı düşündüğünü açıkladı.

Obama CNN televizyonuna yaptığı açıklamada saldırıyı bir savaş eylemi olarak değil siber vandallığının çok pahalı bir örneği olarak niteledi.

Kuzey Kuzey Kore Sony Film şirketinin bilgisayar şebekesine girmek ve tehdit edici elektronik postalar gönderdiği suçlamasını reddediyor.

Kendisini Barış’ın Muhafızları olarak tanıtan bilgisayar korsanları Amerikan gizli istihbarat örgütü CIA'nin “The Interview” adlı Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’u öldürme girişimini anlatan komedi filmini halka gösteren herkesi “acı bir gelecek” beklediği tehditinde bulunmuştu.

Sony şirketi filmi 25 Aralık‘ta gösterime sunma planını iptal etti.

Başkan Obama Cuma günü filmin gösterimden çekilmesini eleştirdi ve bu tür dijital saldırıların Amerika’nın karşılık vereceği uyarısında bulunmuştu.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG