Erişilebilirlik

ABD Kongresi Zamanla Yarışıyor


Senato liderleri, hükümetin açılmasını ve borç tavanının yükseltilmesini sağlayacak bütçe taslağı üzerinde anlaştı.Taslağın geceyarısına kadar Senato ve Temsilciler Meclisinden geçmesi gerekiyor

Amerikan Senato liderleri, hükümetin açılmasını ve borç tavanının yükseltilmesini sağlayacak bütçe taslağı üzerinde anlaşmaya vardı.

Demokrat Senatör Harry Reid ve Cumhuriyetçi Senatör Mitch McConnell üzerinde anlaştığı taslak hükümete 15 Ocak’a kadar fon sağlama ve borç tavanını 7 Şubat’a kadar yükseltme olanağı veriyor.

Maliye Bakanlığı, yarına kadar borç tavanının yükseltilememesi durumunda Amerika’nın borçlarını ödeyemez duruma düşeceğini bildirmişti. Hazırlanan planın hem Temsilciler Meclisi, hem de Senato’da yarına kadar geçmesi gerekiyor.

Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler, dün, Başkan Obama’nın sağlık reformu yasasında değişiklikler yapılmasını öngören, yeniden gözden geçirilmiş bir planı oylamaktan vazgeçti. Bunun nedeni, planın Temsilciler Meclisi’nde umulan desteği görememesi ve Senato’dan da geçme ihtimalinin çok düşük olmasıydı.

Öte yandan Fitch kredi derecelendirme kuruluşu, kredi notu “AAA” olan Amerika’yı, “olumsuz izleme listesi”ne aldığını açıkladı.

Dün New York’ta bir televizyon kanalına demeç veren Başkan Obama, siyasetçilere, politik çekişmeleri bir yana bırakıp Amerikan halkına acı çektirmekten vazgeçmeleri çağrısında bulundu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG