Erişilebilirlik

ABD Kentlerinde Yoğun Güvenlik Önlemleri


Paris’te IŞİD terör örgütü tarafından düzenlenen yedi ayrı saldırıda, son açıklanan resmi rakamlara göre; 129 kişinin yaşamını yitirmesi, 99’u ağır 352 kişinin yaralanmasının ardından, dün geceden itibaren ABD’de büyük kentlerde olası terör eylemlerine karşı güvenlik önlemleri arttırıldı. New York Valisi Andrew M. Cuomo, New York’ta tüm güvenlik güçlerine teyakkuzda olmaları için emir verdi.

New York’ta görevli güvenlik güçleri, kentte olası terör saldırısı ihtimaline karşı üst düzey alarma geçirildi. Özellikle, kentin kalabalık turistik bölgeleri, tren ve metro istasyonlarında ile kritik bölgelerde görev yapan polis sayısı arttırıldı, özel birlikler sevk edildi.

Times Meydanı, tiyatro ve sinemaların yoğunlukla bulunduğu Broadway ise adeta polis kuşatması altına alındı. Terörle mücadele uzmanı özel birlikler, uzman sivil polisler, federal ajanalar ve Hercules timleri bölgede görevlendirildi. New York eyalet polisi alarma geçirildi. Kentte devriye görevi yürüten New York Emniyet Teşkilatına (NYPD) bağlı polisleri takviye edildi. Fransa’nın, Birleşmiş Milletler Daimi temsilciliğinin bulunduğu bina ve çevresinde ise güvenlik tedbirleri arttırıldı. Metro ve tren istasyonlarında görev yapan güvenlik güçlerinin sayısı arttırıldı. Kentin en büyük tren istasyonları Penn Station ve Grand Central ile şehirlerarası otobüs terminali Port Authority’ de görev yapan güvenlik güçleri takviye edildi, New York eyalet polisi ve özel polis birliklerin sayısı arttırıldı.

Güvenlik önlemleri arttırıldı

New York Emniyet Teşkilatı (NYPD) yaptığı açıklamada, kentin kalabalık ve kritik bölgelerinde görev yapan polis sayısını artırdıklarını, terörle mücadele konusunda uzman polis timlerini de bu bölgelerde görevlendirdiklerini açıkladı. ”New York’ta kamunun huzurunu sağlamak için, şehir etrafında kalabalık alanlara çok sayıda polis sevk edilmiştir” denildi. Polis yetkilileri, şu an için New York’ta olası bir terör saldırısıyla ilgili olarak ellerinde somut bir ihbar veya bulgu olmadığını belirterek, alınan tedbirlerin olası saldırı ihtimallerine karşı güvenliğin güçlendirilmesi olduğunu açıkladı.

Fransız bayrağının renkleriyle aydınlandı

Paris’te meydana gelen saldırılarının ardından, New York’ta en az 127 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırılarına büyük tepki vardı. Tarihin en kanlı terör saldırısını, 11 Eylül 2001’de yaşayan New Yorklular, saldırıların ardından sosyal medya üzerinden haberleşerek gece boyunca düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Paris saldırılarını kınadı.

Paris terör saldırılarına en anlamlı tepki, 11 Eylül’de üç bine yakın kişinin hayatını kaybettiği alanda yeni inşa edilen Dünya Ticaret Merkezi binasından geldi. Dünya Ticaret Merkezi, Paris terör saldırılarını kınamak ve Fransız halkıyla teröre karşı dayanışmayı simgelemek amacıyla, Fransız bayrağının, kırmızı, mavi ve beyaz renkleriyle gece boyunca aydınlatıldı. Ünlü Empire State binası da gece boyunca Fransız halkıyla teröre karşı dayanışma adına kırmızı, mavi ve beyaz renklerle ışıklandırıldı.

Barış işareti çizdiler

New York Union Square’de, bir araya gelen yüzlerce kişi de, Paris’te IŞİD terörüne tepki gösterdi ve terör kurbanlarını andı. Meydanda, yere çizdikleri barış işareti etrafında toplanan New Yorklular, Paris’te terör saldırılarında can verenler anısına mumlar yaktı. Union Square’ de toplanan kalabalığa, New York’ta turist olarak bulunan ve kentte yaşayan çok sayıda Fransız’ın da bayraklarıyla katıldığı görüldü.

Paris’te meydana gelen terör saldırılarının hemen ardından, meydanda bir araya gelen New York’taki Fransızlar Amerika’nın Sesi’ne, terörist saldırılara karşı duydukları tepkileri dile getirdi. New York’a tatil için geldiklerini belirten bazı Parisli Fransız turistler, gece boyunca yakınlarından haber almaya çalıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG