Erişilebilirlik

ABD İstihbarat Raporuna Türkiye’den Destek


Amerikan istihbarat raporuna göre Suriye'de 100-150 kişi kimyasal silah yüzünden öldü
Amerikan istihbarat raporuna göre Suriye'de 100-150 kişi kimyasal silah yüzünden öldü
Amerika’nın, Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı iddiasına Türkiye’den de destek geldi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Uluslararası camiada büyük endişe yaratan bu iddialar Türkiye dahil çeşitli ülkeler tarafından titizlikle araştırılmıştır. Son olarak, Amerika tarafından bu konuda yapılan açıklamada, rejimin kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaların kuşkuya yer bırakmayacak şekilde doğrulandığı bildirilmiştir. Bu sonuç, Türk makamlarında mevcut bulgularla örtüşmektedir,” denildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün bir soru üzerine yaptığı açıklamada, “Bu kez, kimyasal silah da kullanıldığının ortaya çıkması, bu rejimin gaddarlığının ve acımasızlığının yanısıra dünya barışı için ne denli büyük bir tehdit teşkil ettiğini de bariz şekilde ortaya koymaktadır,” görüşü savunuldu.

Türk Dışişleri Bakanlığı, kimyasal silah kullanan Suriye rejiminin insanlık suçu işlediğini, hükümetin barbarca uygulamalarının Suriye halkına felaket getirdiği ve ülkenin her gün biraz daha karanlığa sürüklendiği görüşünü dile getirdi. Bakanlık, Şam hükümetine çağrıda bulunarak, “Rejimin bu saldırıları derhal durdurulmalı ve Suriye halkının meşru talepleri ile iradesi doğrultusunda demokratik dönüşüm süreci bir an önce başlatılmalıdır,” çağrısında bulundu.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG