Erişilebilirlik

ABD IŞİD Hedeflerini Vurmaya Devam Ediyor


Kobani üzerinde bir hava saldırısı sonrası dumanlar yükselirken
Kobani üzerinde bir hava saldırısı sonrası dumanlar yükselirken

Amerika Merkez Komutanlığı Pazartesi gününden Çarşamba'ya kadar üçü Kobani'de olmak üzere Suriye ve Irak'ta toplam 14 hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı

Amerika Merkez Komutanlığından yapılan açıklamada Amerikan uçaklarının IŞİD hedeflerini vurmaya devam ettiği, geçtiğimiz günlerde Suriye ve Irak’ta 14 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Açıklamaya göre Pazartesi gününden Çarşamba’ya kadar Amerikan ordusu Kobani’de üç, Sincar'da bir hava saldırısı düzenledi. Amerikan uçakları ayrıca koalisyon güçleriyle birlikte Musul, Beyci, Felluce, Ramadi ve Sincar yakınlarında da 10 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Öteyandan Yüzbinlerce Şii hacı Salı günü Sünni militanların saldırı tehditine rağmen Aşure bayramı nedeniyle Kerbela’da toplandı.

Irak hükümeti Şii hacıları korumak için bölgeye binlerce asker sevketti.

IŞİD militanları daha Aşure bayramı için Kerbela’ya giden Şii hacılara yolda düzenlenen saldırıların sorumluluğunu üstlendi.

Bu arada merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem grubu Batı’dan destek alan Hazm Hareketi’nin İdlib yakınlarında El Nusra Cephesi’ne bağlı militanların saldırılarında geri çekilirken ağır silahlarını bıraktıklarını bildiriyor. El Nusra geçtiğimiz cumartesi İdlib’de başka Batı destekli bir grubun da mevzilerini ele geçirmişti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG