Erişilebilirlik

ABD IŞİD'e Sanal Ortamda da Savaş Açtı


ABD IŞİD'e Sanal Ortamda da Savaş Açtı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

Batılı genç erkek ve kadınların IŞİD’e katıldığı yolundaki haberler, başta Amerika olmak üzere birçok ülkeyi kaygılandırıyor. İşte bu nedenle Beyaz Saray, IŞİD’in Batı ülkelerinden kendine yeni savaşçılar bulmasını engellemek üzere farklı yöntemlere başvuruyor

IŞİD, İnternet’te yayınladığı İngilizce dergisi ve sosyal medyadaki varlığıyla Avrupa ve Amerika’da yaşayan gençleri cezbetmeye çalışıyor.

Dışişleri Bakanlığı Kamu Diplomasisi ve Kamu İşleri Müsteşarı Richard Stengel, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, Obama yönetiminin IŞİD’e kendi mesajıyla yanıt verdiğini söylüyor: “IŞİD, bu gençlere, Suriye ve Irak’ta cihada katılmanın son derece çekici olduğu mesajını iletiyor. Bizim yapmak istediğimiz ilk iş ise gerçeğin, IŞİD’in vadettiği cennetle uzaktan yakından ilgisi olmadığını göstermek. IŞİD’in dünyasında demokrasiye yer olmadığını, IŞİD’in ideolojisinin İslam’la bağdaşmadığını anlatmak istiyoruz.”

Amerika, hedef kitleye ulaşmak için farklı yöntem ve platformlar kullanıyor.

Dışişleri Bakanlığı Kamu Diplomasisi ve Kamu İşleri Müsteşarı Richard Stengel bu yöntemleri şöyle açıklıyor: “Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformlarını, hükümet yetkililerinin konuşmalarını, IŞİD’e karşı olan din adamlarının açıklamalarını kullanıyoruz. Suriye’ye gidip IŞİD’e katıldıktan sonra geri dönen yabancıların anlattıklarına, durumun aslında hiç de hayal ettikleri gibi olmadığına dair söylediklerine yer veriyoruz.”

İstihbarat yetkilileri ve terör uzmanlarına göre, askeri mücadele, IŞİD’e karşı verilen savaşın sadece bir yüzü ve IŞİD’e katılımı durdurmak için örgütün ideolojisinin çürütülmesi gerekiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG