Erişilebilirlik

ABD: Hava Saldırıları IŞİD'i Yavaşlattı


ABD Merkez Komutanlığı son iki gün içinde savaş uçaklarının 21 sorti yaparak IŞİD'in tesislerini, toplanma bölgelerini ve zırhlı araçlarını tahrip ettiğini açıkladı

Amerikan ordusu hava bombardımanının Kobani’de IŞİD militanlarının ilerleyişini durdurduğunu bildiriyor.

Ancak ABD Merkez Komutanlığı Kobani’deki şiddetli çatışmaların nasıl sonuç vereceğinin hala açık olmadığını uyarısında bulundu. Komutanlık, IŞİD militanlarının toprak kazanmaya çalıştıklarını ancak Kürt milislerin direnmeye devam devam ettiklerini açıkladı.

Açıklamada Pazartesi’den Salı’ya kadar IŞİD hedeflerine Amerikan ve Suudi Arabistan uçaklarının 21 sorti yaptığı belirtildi. Hava saldırılarında IŞİD tesisleri, toplanma bölgesi ve zırhlı araçlarının tahrip edildiği bildirildi. Vurulan hedefler arasında bir petrol rafinerisinin de bulunduğu açıklandı.

Amerikan ordusu hava saldırılarının IŞİD’in Kobani’ye daha fazla militan ve silah göndermesini ve Kürt mevzilerine karşı kuvvet yığmasını önlemeyi amaçladığını bildiriyor.

Bu arada bölgedeki eylemciler Kürt milislerin Kobani yakınlarındaki bir stratejik tepeyi ele geçirdiğini ve tepede dikili IŞİD bayrağını indirdiğini haber verdi.

Öteyandan Barack Obama ve Amerikalı komutanlar aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 20 koalisyon ülkesinin savunma bakanları ile Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı savaş stratejisini görüşüyor.

ABD GenelKurmay Başkanı Martin Dempsey’in basın sözcüsü,Washington’un hemen dışındaki Andrews Askeri Havaüssü’nde yapılacak toplantılarda operasyonu bekleyen sorunlar ve ileriye yönelik bir stratejisi belirleme konusunun ele alınacağını açıkladı.

Yoğun programı nedeniyle katılamayacak olan Genelkurmay başkanı Necdet Özel’i, toplantıda Genelkurmay Harekat Dairesi Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk temsil edecek.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG