Erişilebilirlik

ABD Hastanenin Bombalanmasını Kınadı


ABD Hastanenin Bombalanmasını Kınadı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00

Halep’te muhalefet gruplarının elindeki bölgelere düzenlenen kanlı hava saldırıları, Şubat ayında varılan ateşkesi neredeyse bitirdi. Birleşmiş Milletler, yeniden başlayan çatışmaların Suriye’de zaten ciddi durumdaki insani krizi daha da kötüleştireceği uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler’in Suriye ‘ye yardımla ilgili özel danışmanı Jan Egeland, “Suriye Sivil Savunma Gücü’ne bağlı beyaz kasklı beş çalışan öldürüldü. Halep’in doğusundaki tek çocuk doktoru öldürüldü. Hastaneler bombalandı. Bir yandan insanlar acı çekerken sağlık görevlileri onlara yardım edemiyor. Çünkü saldırıya uğruyorlar ve bu çalışmalarını imkansız hale getiriyor” diye konuştu.

Amerika Halep’teki hastaneye düzenlenen saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, “Ayrıntılar elimize yeni ulaşıyor ama yaşananlar, geçmişte rejimin tedavi merkezlerini ve ilk yardım görevlilerini hedef alan saldırılarıyla aynı işaretlere sahip. Esat rejimine bir kez daha, kesinlikle anlamsız olan bu saldırılara son verme çağrısı yapıyoruz” dedi.

Amerika, rejimin saldırılarına son vermesi için Rusya’dan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat üzerindeki nüfuzunu kullanmasını istedi. Ancak Cumhuriyetçi Partili Senatör John McCain, Rusya’nın yeni modernize ettiği silahlarını Suriye cephesinde denediğini söylüyor: “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye’den çekilme vaadine rağmen Moskova destekli Esat güçleri, Halep’i yeniden almaya girişti. Ayrıca Rusya’nın gelişmiş silahları Suriye’de kaldı. Bu da Putin’in nüfuzunu bölgenin ötesine yaymaya çalıştığını gösteriyor.”

Rusya Halep’teki hastanenin bombalanmasında rolü olmadığını savundu, hatta bombanın IŞİD’le mücadele eden uluslararası koalisyona ait bir uçaktan atıldığını öne sürdü.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG