Erişilebilirlik

ABD Eski Genelkurmay Başkan Yardımcısına Soruşturma


Amerika Genelkurmay eski Başkan Yardımcısı James Cartwright hakkında, İran’ın nükleer tesislerine düzenlenen siber saldırıyı basına sızdırdığı şüphesiyle soruşturma açıldı.

Amerikan medyasında yer alan haberler göre emekli Orgeneral James Cartwright hakkındaki soruşturmayı Adalet Bakanlığı yürütüyor. Cartwright’ın gazetecilere gizli olarak geliştirilen Stuxnet virüsü hakkında bilgi veren kişi olduğu sanılıyor.

Washington Post gazetesi, Stuxnet’in, “Olimpiyat Oyunları” adlı operasyonun bir parçası olduğunu, bu programın da Başkan George W. Bush döneminde başlatıldığını yazmıştı. New York Times gazetesi de, geçen yıl, bu operasyonu James Cartwright’ın yürüttüğünü öne sürmüştü.

İran hükümeti, 2010 yılı Kasım ayında bir virüs nedeniyle nükleer tesislerindeki uranyum zenginleştirme işlemlerinin durduğunu açıklamıştı.

Kongre üyeleri Stuxnet’le ilgili bilgiyi kimin sızdırdığının bulunmasını istemiş, Başkan Barack Obama da bilgi sızdıranlara hoşgörülü davranılmayacağını söylemişti.

Ancak bazı Cumhuriyetçiler, seçim sırasında Başkan Barack Obama’nın ulusal güvenliğe verdiği önemi göstermek için bu gizli bilginin kasıtlı olarak sızdırıldığını iddia ediyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG