Erişilebilirlik

Eski Başkan Jimmy Carter Kanser


Jimmy Carter
Jimmy Carter

Amerika’nın 39’uncu Başkanı Jimmy Carter’ın kanser olduğu açıklandı. Hastalığın karaciğer ameliyatında ortaya çıktığı bildiriliyor.

Carter, teşhis sonucunu kısa bir açıklamayla duyurdu. Kanserin türünü açıklamayan eski Başkan, metastaz yaptığını, yani diğer organlara sıçradığını söylemekle yetindi.

Carter’ın açıklamasında, “Büyük olasılıkla gelecek hafta, tüm bulgular ortaya çıktığında daha geniş bir kamuoyu açıklaması yapılacaktır” denildi. 90 yaşındaki Carter, Atlanta kentinde Emory Hastanesi’nde tedavi altına alınacak.

Başkan Barack Obama eşiyle birlikte yayınladığı mesajda Jimmy Carter'a "hızla iyileşmesi" dileğinde bulundu.

Jimmy Carter, 3 Ağustos’ta karaciğerindeki küçük bir kitlenin alınması amacıyla ameliyata alınmıştı. Carter Merkezi sözcüsü Deanna Congileo, eski Başkan’ın bu ameliyattan sonra iyileşme gösterdiğini belirtti. Bununla birlikte Congileo, diğer soruları yanıtlamadı.

1981’de başkanlık görevini tamamlayan Carter, kendi adına bir vakıf kurmuş, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve küresel demokrasiye katkıda bulunmak amacıyla kendini tüm dünyayı gezmeye adamıştı.

Jimmy Carter son olarak “Tam bir Hayat: 90 yaşın yansımaları” adlı bir kitap yazdı. Carter, başkanlık görevinin sona ermesinden bu yana 20’nin üzerinde kitap yazdı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG