Erişilebilirlik

ABD Erdoğan'dan Gazze Gezisini Ertelemesini İstedi


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington’un Türkiye-İsrail ilişkileri ve Orta Doğu barış görüşmelerini canlandırma çabalarına zarar vermemesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Gazze ziyaretini ertelemesini istediğini açıkladı.

Kerry, İstanbul’da düzenlediğini basın toplantısında Başbakan Erdoğan’a Gazze’yi ziyareti ertelemesinin iyi olacağı, bugünlerde böyle bir ziyaretin gerçekleşmemesi gerektiği görüşünü ilettiklerini söyledi.
Kerry, Başbakan Erdoğan’ın kendisini son derece nazik dilediğini , konuya büyük duyarlık ve anlayış gösterdiğini, gerekirse Washington’a geldiğinde konuyu yeniden ele alabileceklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan 16 Mayıs’ta Washington’da Başkan Barack Obama ile görüşecek.
Bu arada üç yıldan beri ilk kez bir İsrail heyeti bu hafta Türkiye’yi ziyaret edecek. Dışişleri Bakanı Kerry bu ziyaretle ilgili olarak Türkiye-İsrail ilişkilerinin yeniden kurulmasının önemini Türk yetkililerle görüştüğünü, bunun mümkün olduğu çabuk gerçekleştirilmesinin Ankara ve Washington’un ortak stratejik ihtiyaçları ve çıkarlarına uygun düştüğünü söyledi.

Kerry Türkiye ile İsrail arasında diplomatik ilişkilerin tam olarak kurulması yolunda adımlar atılırken Gazze’de bölgeye mal sevkederek yaşam koşullarının düzelmesini istediğini de belirtti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG