Erişilebilirlik

ABD Ekonomisi İyileşmeye Devam Ediyor


Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's, gelecek yıllarda Amerikan ekonomisinin artarak büyüyeceğini, maaş ve ücretlerin artacağını ve Merkez Bankasının faiz oranlarını bunlara bağlı olarak yükselteceğini bildirdi.

S&P dünyanın en büyük ekonomisinin 2015’te yüzde 3 genişleyeceğini tahmin ediyor. 2014’te Amerikan ekonomisi yüzde 2,2 büyümüştü.

S&P uzmanları, ekonomiyi rahatlatmak için devam ettirilen önlemler arasında faizleri artık düşük tutmaya gerek olmadığı görüşünde. Uzmanlara göre, Amerika Merkez Bankası, neredeyse yüzde sıfır olan faiz oranlarını 2015 yılı sonuna kadar yüzde 1,25’e çekebilir.

ABD Çalışma Bakanlığı’na göre, işsizlik yardımı başvurusu yapanların sayısının yükselmesine rağmen Amerika’daki işsizlik oranı son 14 yılın en düşük seviyesinde. Yetkililer, işsizlik yardımı başvurusunda bulunanların sayısının geçen ay 12 bin daha yükselerek toplam 290 bine çıktığını belirtiyor.

Ekonomi uzmanarı, ülke genelindeki işsiz sayısını izleyebilmenin bir yolu olarak işsizlik yardımı başvurularını inceliyor. Bu tür taleplerin sayısı son dokuz hafta boyunca 300 binin altında kaldı. Ekonomi uzmanları, işverenlerin ekonomiye güvenlerinin arttığını ve işgücünü kesme düşüncesinde olmadığını bunun da istihdam pazarında iyileşmenin işareti olarak görülebileceğine dikkati çekiyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG