Erişilebilirlik

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Genç Liderler' Ödülü


ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Genç Liderler' Ödülü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

ABD Dışişleri Bakanlığı, her yıl Genç Liderler programı kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen ve yaşları 18 ila 25 arasında değişen on kişiye sorunların çözümü, güvenliğin teşviki ve zorlu bölgelerde ekonomik fırsat yaratma alanlarında gösterdikleri cesaretten ötürü ödül veriyor.

Dışişleri Bakanlığı, uluslararası arenada gösterdikleri başarılar nedeniyle yıldızı parlayan gençleri biraraya getirdi.

Bu kişiler, genç yaşlarına rağmen önemli başarılara imza atıyor. Perulu bir genç, suçla mücadele için bir uygulama geliştirmiş: “Suçlular bir kaç kez başıma büyük işler açtı. Daha yaşım küçükken belki bu sorunla mücadele edebilirim diye düşündüm.”

Cezayirli genç kadın ise kanserle mücadele eden çocuklara yardım etti, gençler için internette televizyon programları yaptı: “Umarım internet televizyonum farklı kurumlar için bir platform haline gelir. Mülteciler, çocuklar, kadınlar ve gençlere yardım gibi hassas insani konuları konuşabilmeyi ümit ediyorum çünkü gençler, Cezayir’in geleceğidir.”

Afganistan’dan gelen bir genç kadın ise on yıl sonrasına bakıyor: “14 ila 19 yaşındaki genç kadınlar için liderlik konusunda grup çalışmaları düzenliyoruz. Amacımız, sahip oldukları potansiyelin farkına varmaları, becerilerini geliştirmeleri, değişim sağlamaları, büyük hayaller kurmaları; kısacası lider olmaları.”

Genç Liderler Ödülleri’ne bu yıl layık görülen gençler üç hafta boyunca Amerika’daki birçok kentte Amerikalı akranlarıyla biraraya geldi. Bu on lider, zorluklara rağmen her kıtada gençlerin önderliğinde parlak bir geleceğin hayalini kuruyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG