Erişilebilirlik

ABD Dışişleri Bakanı Clinton Mısır'da


Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Washington’un Mısır’daki siyasi dönüşüm sürecine verdiği desteği yineledi.

Mısır’a giden Clinton, yeni Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’le görüştü.

Görüşmeden sonra bir basın toplantısında konuşan Hillary Clinton, Amerika’nın geçiş dönemine yardımcı olmak istediğini vurguladı, ama siyasi geçiş sürecinin nasıl yol izleyeceğine Mısır halkının karar vereceğini söyledi.

Clinton ekonomisi geçen yılki gösterilerden ağır etkilenen Mısır’a mali destek sözü de verdi.

Amerika’nın Sesi muhabirine açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Amerika-Mısır girişimcilik fonuna 60 milyon dolar, küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleyen fona da 250 milyon dolar aktarılacağını söyledi.

Amerika Dışişleri Bakanı, iki gün sürecek Mısır ziyaretinde Yüksek Askeri Konsey’in Başkanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi’yle de görüşecek.

Müslüman Kardeşler kökenli Cumhurbaşkanı Mursi, göreve başlar başlamaz, Askeri Konsey’le ters düşmüştü. Mursi, Anayasa Mahkemesi’nin geçersiz saydığı parlamentoyu yeniden toplamaya çalışmış, ancak ordu ve mahkemenin baskıları sonucu geri adım atmıştı. Anayasa Mahkemesi üyeleri, geçen yılki ayaklanmada devrilen Hüsnü Mübarek döneminin yargıçlarından oluşuyor.

Öte yandan Amerika Dışişleri Bakanı’nın Kahire ziyaretini protesto edenler de oldu. Göstericiler, Amerika’nın Mısır’ın içişlerine karışmasına karşı olduklarını söyledi.

Hillary Clinton, Mısır’dan önce Asya ülkelerine bir hafta süren ziyaret düzenlemişti. Clinton Washington’a dönmeden önce İsrail’e de uğrayacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG