Erişilebilirlik

ABD Dışişleri Bakanı Clinton Türkiye'ye Gidiyor


ABD Dışişleri Bakanı Clinton Türkiye'ye Gidiyor
ABD Dışişleri Bakanı Clinton Türkiye'ye Gidiyor

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland’ın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Clinton 15-16 Temmuz’da Libya Temas Grubu toplantılarına katılmak üzere Türkiye’de olacak. Bakan, Türk yetkililerle de görüşmeler yapacak.

İstanbul'daki Libya Temas Grubu toplantılarında Libya konusunda bundan sonra atılacak adımlarla ilgili olarak uluslararası görüş alışverişinde bulunulacak. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Amerika, Temas Grubu toplantılarının, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Libya’yla ilgili 1970 ve 1973 sayılı kararlarının uygulanmasını sağlamak, böylece sivillerin güvenliğini korumak ve Libya’da ulusal diyaloğu gerçekleştirmek için neler yapılabileceğini tartışmak açısından yararlı olduğuna inanıyor.

Dışişleri Bakanı Clinton Türkiye’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve siyasi parti liderleriyle Libya ve Suriye dahil birçok uluslararası ve ikili konuyu görüşecek.

17-18 Temmuz’da Yunanistan’ı ziyaret edecek olan Hillary Clinton, Yunanistan Cumhurbaşkanı Papoulias, Başbakan Papandreou ve Dışişleri Bakanı Lambrinidis’le biraraya gelecek.

ABD Dışişleri Bakanı Clinton 19 Temmuz’da Hindistan’a geçerek Yeni Delhi’de, Amerika-Hindistan Stratejik Diyalog toplantısına katılacak.

XS
SM
MD
LG