Erişilebilirlik

ABD'den Türkiye'ye Üst Düzey Ziyaret


ABD Dışişleri Bakanı’nın Nüfus, Mülteciler ve Göçmenlik işlerinden sorumlu yardımcısı Anne Richard Lübnan'da ziyaret ettiği mülteci kampında bir Suriyeli mülteciyle
ABD Dışişleri Bakanı’nın Nüfus, Mülteciler ve Göçmenlik işlerinden sorumlu yardımcısı Anne Richard Lübnan'da ziyaret ettiği mülteci kampında bir Suriyeli mülteciyle

Amerika Dışişleri Bakanı’nın Nüfus, Mülteciler ve Göçmenlik işlerinden sorumlu yardımcısı Anne C. Richard bugün Türkiye ve Ürdün’ü kapsayan ziyaretlerine başlıyor.

Anne Richard Ankara’da hükümet yetkililerinin yanı sıra uluslararası örgüt ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Suriye’deki insani durumu görüşecek. Görüşmelerde hem Türkiye’nin, hem de Amerika’nın, Türkiye’de bulunan 1 milyon 700 bin Suriyeli mülteciyle diğer ülkelerden 200 bin mülteci ve sığınmacıya yaptığı yardım çabaları da ele alınacak.

Ankara’dan sonra İstanbul’a geçmesi planlanan Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı Anne Richard, Suriyeli mültecilerle bir yuvarlak masa toplantısına katılacak ve bu mültecilerle birlikte Amerika’nın kendileri için ödenek sağladığı kurumları ziyaret edecek.

Türkiye’den sonra Ürdün’e geçmesi planlanan Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard, bu ülkedeki 627 bin mülteciden 17 bininin yaşadığı Azrak Mülteci Kampı’na uğrayacak. Richard Amman’da da hükümet yetkilileriyle bir araya gelecek, mültecilere yardım sağlayan uluslararası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşecek.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard, 8 Nisan’da Türkiye ve Ürdün ziyaretlerini tamamlıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG