Erişilebilirlik

ABD’den Gaziantep’e Seyahat Uyarısı


Amerika Birleşik Devletleri, vatandaşlarını, Gaziantep’te özellikle yabancıların tercih ettiği alışveriş merkezi ve işletmelere gitmemeleri uyarısında bulundu.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden Perşembe günü yayınlanan uyarıda özellikle Starbucks gibi işletmelerden uzak durulması çağrısı yapıldı.

Uyarı metninde Türk polis teşkilatının Gaziantep’teki bir “terör hücresine” yönelik soruşturma yürüttüğü kaydedilirken, olası saldırının hedefinde “alışveriş merkezleri, Starbucks ve Big Chef” gibi işletmelerin olabileceği belirtildi.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, soruşturma altındaki terör örgütünün adını vermedi.

Uyarının ardından Gaziantep'te güvenlik önlemleri arttırıldı. Alışveriş merkezlerinin çevresindeki şüpheli şahıs ve araçlar incelenirken, fotoğraflama yapan şahıslar ise durdurularak kimlik ve GBT sorguları yapıldı.

Türkiye son aylarda, IŞİD terör örgütünün Atatürk Havalimanı’nı hedef aldığı intihar saldırısının da aralarında bulunduğu bombalı saldırıların hedefi oluyor.

Geçen ay Gaziantep’teki bir düğünü hedef alan intihar saldırısında en az 54 kişi öldü. Yetkililer, bu saldırıdan IŞİD’i sorumlu tutu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG