Erişilebilirlik

ABD’den Avrupa’da Seyahat Uyarısı


ABD Dışişleri Bakanlığı, internet sitesi üzerinden ‘Avrupa’ya Seyahat Uyarısı' başlıklı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Avrupa genelinde yaklaşan Noel ve yılbaşı tatillerinde olası terör saldırılarına karşı Amerikan vatandaşlarına uyarıda bulunuldu.

Açıklamada Amerikan vatandaşlarından, festivaller, etkinlikler, semt pazarları, restoranlar, toplu taşıma araçları, turistik alanlar ve ibadet yerlerinde dikkatli olmaları istendi.

Dışişleri Bakanlığı elde ettikleri güvenilir bilgilerin IŞİD, El Kaide ve uzantılarının ayrıca terör örgütü sempatizanlarının da tatil döneminde Avrupa'da terör saldırıları planlamaya odaklandığını, gösterdiği ifade edildi. Teröristlerin, çeşitli taktikler ve silahlar kullanabileceği de açıklamada yer aldı.

Geçen yıl Belçika, Fransa, Almanya ve Türkiye’de düzenlenmiş saldırıların da hatırlatıldığı açıklamada, Amerikan vatandaşlarının seyahat ettikleri ülkelerdeki elçilik ve konsolosluk sitelerinden uyarıları takip etmeleri istendi.

Bu uyarının 20 Şubat 2017’de sona ereceği bildirilen açıklamada, ABD’nin Avrupalı yetkililerle uluslararası terör tehdidine karşı yakın çalışmayı sürdürdüğü de belirtildi.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG