Erişilebilirlik

ABD'de Uyuyan Terör Hücresi Harekete mi Geçti?


Polis, New York’ta 29 kişinin yaralanmasına neden olan patlamayla bağlantısı olduğunu iddia ettiği, 28 yaşında Afgan asıllı Amerikan vatandaşı Ahmet Khan Rahami’yi arıyor. Şüpheli Rahami’nin, fotoğrafı New York Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Afganistan asıllı ABD vatandaşı Rahami'nin, “silahlı ve tehlikeli” olabileceğini söyledi.

New York Valisi Andrew Coumo, son olaylarda dış terör bağlantısının olabileceğini vurguladı. Terör uzmanları ve güvenlik kaynakları New York ve New Jersey’de, uyuyan bir terör hücresinin harekete geçtiği görüşünde.

Rahami’nin, son olarak New Jersey eyaletinde yaşadığı Elizabeth kentindeki evi de sabah saatlerinde polis tarafından basıldı.

New York’ta, patlamayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında beş kişi gözaltına alındı.

New Jersey’de patlama

New York’taki, patlamayla ilişkili olarak aranan Rahami’nin, son olarak yaşadığı tespit edilen New Jersey eyaletine bağlı Elizabeth, kentinin tren istasyonunda da beş ayrı patlayıcı düzeneği bulundu.

Dün akşam saatlerinde bomba uzmanları, şüphelenilen düzeneği etkisiz hale getirilmeye çalışılırken düzeneklerden biri patladı. Patlama çevrede büyük korku ve paniğe neden oldu.

Elizabeth Belediye Başkanı Christian Bollwage, patlamanın, bir sırt çantasında bulunan beş ayrı düzenekten birisinin güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilirken meydana geldiğini açıkladı. Belediye Başkanı Bollwage, benzeri olayların meydana gelebileceğini ifade edip kent halkını uyardı.

New York ve New Jersey’deki olaylar bağlantılı

New Jersey'de, hafta sonu deniz piyadeleri yararına düzenlenecek koşu öncesi bir patlama olmuş, bomba uzmanları üç ayrı “boru tipi bomba” tespit etmişti. Güvenlik güçleri ve uzmanlar haftasonu New York ve New Jersey’de meydana gelen olayların dış bağlantılı bir terör örgütüne bağlı bir hücrenin bu bölgede harekete geçmesi olarak değerlendirdiler. New York ve New Jersey’deki olayların bağlantılı olduğunu vurguladılar.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG