Erişilebilirlik

ABD’de Kilise Saldırısı: 9 Ölü


Amerika’nın Güney Carolina eyaletinde, ülkenin tarihi kiliselerinden birine düzenlenen silahlı saldırıda 6’sı kadın 9 kişi öldü. Kiliseye ateş açan saldırganın 20’li yaşlarda beyaz bir Amerikalı olduğu bildiriliyor

Siyah Amerikalılar'ın gittiği kiliseye akşam saatlerinde ateş açan saldırganın 20’li yaşlarda bir beyaz Amerikalı olduğu bildiriliyor. Saldırı sonrası kayıplara karışan zanlı her yerde aranıyor.

Charleston Polis Şefi Greg Mullen, saldırının haftalık ayin sırasında düzenlendiğini bildirdi. Saldırı sonrası sekiz kişi olay yerinde hayatını kaybederken, bir kişi kaldırıldığı hastanede öldü. Yetkililer, arama çalışmaları kapsamında, zanlının kiliseye girdiği anı gösteren fotoğrafları dağıttı.

Güney Carolina eyalet senatörü ve aynı zamanda kilisenin rahibi olan Clementa Pinckney’in de saldırıda ölenler arasında olduğu bildirildi. Olayda, çok sayıda kişi de yaralandı.

Polis yetkilileri kaçan saldırganın son derece tehlikeli olduğu uyarısında bulundu. Polis Şefi Mullen, FBI’ın olayı soruşturduğunu ve saldırının nefret suçu kapsamında ele alındığını kaydetti.

Saldırı sonrası yapılan bomba ihbarı nedeniyle mahalle polis tarafından boşaltıldı. Arama sonrası, ihbarın boş olduğu ortaya çıktı.

Charleston Belediye Başkanı Joseph Riley, saldırıyı “tarifsiz bir acı ve trajedi” olarak niteledi.

1816’da kurulan Emanuel Methodist Kilisesi, Afrika asıllı Amerikalılar'ın gittiği en eski kiliselerden biri.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG