Erişilebilirlik

ABD’de İstihdam Piyasasında Büyüme Beklenenin Altında


Geçen ay istihdam piyasasında büyüme önemli ölçüde yavaşlarken, işsizlik oranı çok az farkla yüzde 7,6’ya düştü

Amerika’da Mart ayında istihdam piyasasında büyüme önemli ölçüde yavaşlarken, işsizlik oranı çok az farkla yüzde 7,6’ya geriledi.

Geçen yılın son aylarından bu yana her ay yaklaşık 200 bin kişiye istihdam sağlanıyordu. Ancak Çalışma Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada, Mart ayında istihdam piyasasına yalnızca 88 bin kişinin eklendiği bildirildi. Rakam son dokuz ayın en düşük düzeyine geriledi.

Şubat ayında 268 bin kişiye istihdam sağlanmıştı. İki ay arasında bu denli fark yaşanmasıysa, Amerika’nın beş yıl önce baş gösteren ekonomik durgunluktan çıkma çabalarının hala çalkantılı bir süreç geçirdiğine işaret ediyor.

Şubat ayında işsizlik oranı yüzde 7,7’ye gerileyerek, son dört yılın en düşük düzeyine gelmişti. Mart ayındaysa oran çok az farkla yüzde 7,6’ya geriledi. Uzmanlar bunu daha az kişinin iş aramasına bağlıyor.

Yalnızca iş başvurusu yapan kişiler resmen işsiz sayılıyor.

Son işsizlik rakamları, Mart ayında özellikle hizmet sektöründe ve sağlık sektöründe yeni istihdam alanları oluşturulurken, perakende sektöründe istihdam azalmasına dikkati çekiyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG