Erişilebilirlik

ABD'de Evsizlerin Sayısı Artıyor


ABD'de Evsizlerin Sayısı Artıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

Dünyada milyonlarca insan, bir yılı daha mülteci kamplarında, geçici konutlarda veya sokaklarda doldurdu. Evsizlerin en fazla olduğu ülkelerden biri de Amerika. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan Amerika’da, yaklaşık yarım milyon evsiz var ve bunların dörtte biri çocuk. Ülke genelinde sokaklarda yaşayan nüfusun azalmasına karşın bazı eyaletlerde ve büyük kentlerde evsiz sayısının artması dikkat çekiyor.

Los Angeles’taki Skid Row bölgesi, bir asırdan fazladır evsizlerin sembolü olarak biliniyor. Kent, “Amerika’nın evsiz başkenti” olarak tanınıyor. Skid Row sakinleri soruna bir çözüm bulamıyor.

Walter Sanders, “Gördüğüm kadarıyla sorunun çözümü yok. Bu bölgeye bir atom bombası atılmadığı sürece, bu sorunu çözmek gerçekten imkansız” diyor.

Yardım kuruluşları ve gönüllüler de aynı derecede umutsuz.

Andy Bales, “Skid Row tam bir felaket. Amerika’da insanların sebep olduğu en kötü felaket diyebilirim. Bölgedeki şiddet de büyük ölçüde arttı. Her şeyden önce, sokaklarımızda ölen bu değerli insanlarla ilgili duygularımızı değiştirmemiz gerekiyor” şeklinde konuşuyor.

Bazıları kronik evsiz kabul ediliyor. Diğerleriyse, işsiz kaldıklarında veya ev kiralarını ödeyemediklerinde evsizler arasına katılıyor. Yaklaşık 50 bin kadarı da savaş muharibi veya emekli ordu mensubu.

Christopher Catarussa, “Ordudayken hiç sorunum yoktu. Ordudan ayrıldığımda da hemen kentte bir iş bulacağımı düşündüm. Ama sonra sorunlar çıktı. En büyük sorun da hükümet. Hükümet, sadece savaş muhariplerine değil hiç kimseye sahip çıkmıyor” diyor.

Los Angeles, en büyük evsiz nüfusuna sahip kent olarak kabul ediliyor. Ancak New York, San Francisco, Dallas ve Washington, Los Angeles’ın çok gerisinde değil

Ocak 2013 ve Ocak 2014 arasında, Amerika’da 36 eyalette evsizlik oranında düşüş kaydedildi. Ancak başta Massachusetts, New Hampshire ve New Mexico olmak üzere çok sayıda eyalette de artış görüldü. Kiraların yüksekliği, evsiz sayısının artmasının temel nedeni olarak kabul ediliyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG