Erişilebilirlik

ABD’de Polise Ateş Açıldı: 3 Ölü


ABD’nin Louisiana eyaletinin Baton Rouge kentindeki bir polis istasyonu yakınlarında görev halindeki polis memurlarına ateş açıldı, ilk belirlemelere göre üç polisin hayatını kaybettiği, 3'ünün de yaralı olduğu bildiriliyor.

Yerel saatle sabah 9 civarında düzenlenen saldırıyla ilgili henüz tüm ayrıntılar netleşmiş değil, olay yerinde incelemeler sürüyor. Ancak medyada, polisin Airline Otobanı üzerinde elinde silahla şüpheli bir kişinin yürüdüğü yönünde bir ihbar aldığı, bölgeye vardığında da sözkonusu şüpheli tarafından ateş açıldığı şeklinde haberler var.

Polis yetkilileri, bir şüphelinin öldürüldüğünü ancak diğer iki şüphelinin daha olduğunun tahmin edildiği belirtiliyor.

Baton Rouge kentinde geçen haftalarda beyaz bir polis 37 yaşındaki Alton Sterling adlı bir siyahiyi öldürmüştü ve o olaydan bu yana da kentteki siyahiler ile polis arasındaki gerilim artmış durumda.

Olayın meydana geldiği Airline Otobanı üzerinde yoğun sayıda polis aracı konumlanırken, etraftaki güvenlik önlemleri artırılmış durumda.

Amerika genelinde siyah-beyaz geriliminin yüksek bir olduğu bir dönem yaşanıyor şu anda. Baton Rouge’un ardından Minnesota’da yine bir siyahi polis tarafından vurularak öldürülmüş, kız arkadaşının olaydan çektiği ve Facebook’tan yayınladığı görüntüler büyük yankı uyandırmıştı. Bu olayın ardından da Dallas’ta bir keskin nişancı, siyahilerin öldürülmesini protesto gösterisi sırasında polise ateş açmış, 5 polis hayatını kaybetmişti.

Ülke genelinde sık sık protestolar düzenlenirken, polise yönelik saldırılarda da son günlerde bir artış görülüyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG