Erişilebilirlik

‘ABD Birlikleri Suriye’de Aktif Rol Almayacak’


Beyaz Saray, Suriye’nin kuzeyine gönderilecek Amerikan askeri birliklerinin çatışma ve baskınlarda aktif rol oynamayacağını açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes,savunma konulu bir toplantıda yaptığı açıklamada, “Suriye’deki güçlerle beraber savaşmak üzere oraya gitmiyorlar,” diye konuştu.

Rhodes, gönderilen birliklerin bölgedeki güçlerin kapasitelerini güçlendirmek üzere destek amacıyla görevlendirdiklerini söyledi ancak Amerikan birliklerinin “düşmanla çatışmaya girme olasılıklarının da var olduğunu” belirtti.

Geçen hafta Başkan Barack Obama, 50’ye yakın Amerikan özel harekat birimi askerlerinin Suriye’de IŞİD ile savaşan grupların koordinesini sağlamak amacıyla gönderilmesine onay vermişti.

Amerikan birlikleri gelecek haftalar içinde Suriye’ye gönderilecek ve gönderilen her birlik, bir kerede 60 günden fazla ülkede kalmayacak. Birlikler, Suriye’deki Arap, Kürt ve Türkmen savaşçıların kullandıkları karargahlarda konuşlanacaklar ve taktik, planlama, lojistik konularında yardım edecekler.

Bir üst düzey yetkili, “Oradaki güçlerle bölgedeyken konuşmalıyız, yüzyüze görüşme kadar etkili bir yöntem yok,” diye konuştu.

Başka bir yetkili de, Amerika’nın Sesi’ne verdiği röportajda, gönderilen birliklerin Türkiye sınırına yakın bir bölgede konuşlanacağını, herhangi bir sorun olursa hemen Suriye’yi terk edeceklerini söyledi.

Bu birlikler, Amerika’nın Suriye’ye göndereceği operasyon amacı dışında gönderdiği ilk kara birlikleri.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG