Erişilebilirlik

ABD, Avrupa ve Türkiye İsrail'e Uçuşları Durdurdu


Tel Aviv seferlerini durduran Amerikan Delta Hava Yolları'nın bir uçağı.
Tel Aviv seferlerini durduran Amerikan Delta Hava Yolları'nın bir uçağı.

Tel Aviv hava alanı yakınlarına bir Hamas roketinin düşmesi üzerine Amerikan Havacılık Dairesi İsrail'e yapılan uçak seferlerini 24 saat durdurdu; Avrupa hava yolu şirketleri de aynı kararı aldı. Türk Hava Yolları da Tel Aviv'e giden uçağını geri çevirdi.

Amerikan Havacılık Dairesi Amerikan sivil havayollarının İsrail’deki Tel Aviv Uluslararası Havalimanına yapacağı tüm uçuşlara 24 saatlik yasak getirdi. Bölgedeki çatışmalara dikkati çeken Amerikan Havacılık Dairesi, Hamas militanlarının saldırısı sonucu havalimanına yakın bir yere isabet eden roket nedeniyle bu kararın alındığını belirtti. Avrupa’dan İsrail’e sefer yapan havayolu şirketleri de bölgeye uçuşları iptal etti.

Ben Gurion Havalimanı’nın yaklaşık 1,5 kilometre yakınına düşen roketi haber alan üç Amerikan havayolu, kente yapılan uçuşları hemen durdurdu. İlk aşamada herhangi bir resmi kısıtlamadan söz edilmemesine rağmen, Amerikan Havacılık Dairesi, olaydan bir süre sonra yaptığı açıklamayla uçuşlara yasak getirildiğini ve bölgedeki durumun yakından takip edildiğini bildirdi.

Delta Havayolları Tel Aviv’e yapılan uçuşları iptal ettiğini ve Tel Aviv’e gitmekte olan diğer bir uçağı da Paris’e yönlendirdiklerini açıkladı.

US Airways ve United Havayolları da Amerika’nın farklı şehirlerinden Tel Aviv’e yapılan tüm uçuşları süresiz iptal ettiklerini duyurdu.

Gelişmeler üzerine, Avrupa’dan Tel Aviv’e uçan Hollanda’ya ait KLM, Fransız Havayolları ve Almanya’nın Lufthansa Havayolları da tüm uçuşlarını iptal etti.

İsrail polisi yaptığı açıklamada, Hamas tarafından atılan roketin bir eve isabet ettiğini ve bir kişiyi hafif yaraladığını belirtti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG