Erişilebilirlik

ABD Özbekistan'daki Amerikan Vatandaşlarını Uyardı


ABD Özbekistan'daki Amerikan Vatandaşlarını Uyardı
ABD Özbekistan'daki Amerikan Vatandaşlarını Uyardı

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Özbekistan’daki vatandaşlarını muhtemel bir terörist saldırıya karşı uyardı. Bakanlık, yerel olaylar çıkabileceği konusunda uyardığı Amerikan vatandaşlarını dikkatli davranmaya çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, terörist grupların Özbekistan’daki Amerikan çıkarlarına yönelik saldırılar planladıklarını gösteren istihbarat alındığını bildirdi. Bakanlık, terörist gruplar arasında Özbekistan İslamcı Hareket Örgütü’nü, el-Kaide’yi, İslami Cihad Birliği’ni ve Doğu Türkistan İslamcı Hareket Örgütü’nü saydı.

Amerikan aleyhtarı görüşleriyle tanınan bu gruplar daha önce de aralarında Taşkent’teki Amerikan Büyükelçiliği’nin de bulunduğu Amerikan temsilciliklerine saldırılarda bulunmuştu. Bu gruplar ayrıca adam kaçırma ve adam öldürme olaylarına karışmış ve bombalı intihar saldırılarında da bulunmuştu.

Özbek yetkililer, resmi temsilciliklerin korunması için sıkı önlemler almış durumda ancak Amerika Dışişleri Bakanlığı, teröristlerin özellikle konut, lokanta ve otel gibi kolay hedeflere saldırma olasılığı bulunduğu konusunda Amerikan vatanadaşlarını uyardı.

Bakanlık, Amerikan vatandaşlarından güvenlik sorunları nedeniyle Afganistan, Tacikistan ve Kırgızistan sınır bölgelerine gitmekten kaçınmalarını da istedi.

XS
SM
MD
LG