Erişilebilirlik

ABD - Türkiye Ekonomik Ortaklık Toplantısı Yapılıyor


ABD - Türkiye Ekonomik Ortaklık Toplantısı Yapılıyor
ABD - Türkiye Ekonomik Ortaklık Toplantısı Yapılıyor

Ekonomik Ortaklık Komisyonu toplantısı, Ekim 2010 tarihinde yapılan ABD-Türkiye Stratejik Ekonomik ve Ticaret İşbirliği Çerçevesinde atılan adımların devamı niteliğinde

Amerika Türkiye Ekonomik Ortaklık Komisyonu’nun (EOK) altıncı toplantısı yarın Washington’da yapılıyor. Toplantıda Amerika’yla ve Türkiye arasında daha fazla ekonomik ve ticari işbirliği yapılması için fırsatlar ele alınacak.

Ekonomik Ortaklık Komisyonu toplantısına, Amerikan tarafında Ekonomi, Enerji ve İş Çevresinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Jose Fernandez ve Türk tarafında Dışişleri Bakanlığı İkili İşler ve Kamu Diplomasisi Müsteşar Yardımcısı Selim Yenel başkanlık edecek.

Ekonomik Ortaklık Komisyonu toplantısı, Ekim 2010 tarihinde yapılan ABD-Türkiye Stratejik Ekonomik ve Ticaret İşbirliği Çerçevesinde atılan adımların devamı niteliğinde.

Toplantı öncesinde heyet üyelerinin, ortak ticaret ve yatırım açısından umut vaat eden alanları görüşmek üzere özel sektör temsilcileri ile bir araya geleceği bildirildi.

Ekonomik Ortak Komisyonu toplantılarında ayrıca Dışişleri, Ticaret, Maliye, Tarım ve Enerji Bakanlıkları, ABD Ticaret Temsilciliği, ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı, Deniz Aşırı Özel Yatırım Kuruluşu (OPIC), Amerikan Küçük İşletmeler İdaresi ve ABD Ex-Im Bank temsil ediliyor.

XS
SM
MD
LG