Erişilebilirlik

Abbas Görüşmelerden Hemen Çekilmiyor


Abbas Görüşmelerden Hemen Çekilmiyor
Abbas Görüşmelerden Hemen Çekilmiyor

Filistin Yönetimi başkanı Mahmut Abbas, barış görüşmelerine devam edip etmeme konusunda acele karar verilmeyeceğini açıkladı.

Abbas, Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile düzenlediği ortak basın toplantısında karar vermeden önce barış görüşmeleriyle ilgili herkese danışacağını söyledi.

4 Ekimde Arap Birliğine danışacağını belirten Filistin lideri İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’dan yerleşim birimi inşaatlarını dondurmaya devam etmesini istedi.

İsrail’in Batı Şeria’daki yeni inşaatlara getirdiği geçici yasak Pazar gece yarısından itibaren sona ermiş bulunuyor.

Sarkozy ise Netanyahu’nun inşaat yasağına son vermesinden üzüntü duyduğunu söyledi ve İsrail ve Filistinli liderleri Ekim sonu Paris’te barış görüşmelerine devam etmeye çağırdı.

Kiryat Netafim adlı yerleşim yerindeki yaklaşık 2 bin İsrailli yerleşimci ve yandaşları 10 aylık bu geçici yasağın sona ermesini gösterilerle kutladı. Yasağın kalkmasını havaya balonlar bırakarak kutlayan yerleşimciler, bir anaokulunun da temelini attı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Batı Şeria’daki yerleşimcilerden itidalli davranmalarını istemişti.

Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas ise yerleşim inşaatlarına getirilen yasak dondurulmazsa İsrail’le görüşmenin zaman kaybı olacağını açıklamıştı. Filistin tarafı yerleşim inşaatlarının devam etmesi durumunda bir süre önce Amerika’nın girişimleriyle yeniden başlatılan doğrudan görüşmelerden çekilme tehdidinde bulunuyor.

XS
SM
MD
LG