Erişilebilirlik

AB Mahkemesi Hamas'ı Terör Listesinden Çıkardı


Avrupa Birliği Genel Mahkemesinin Hamas'ın sadece medya ve İnternet bilgilerine dayanarak listeye konulduğunu gerekçe gösteren kararı temyize açık

Avrupa’da bir mahkeme Filistinli militan grup Hamas’ın Avrupa Birliği’nin terörist gruplar listesinden çıkarılması kararı aldı.

Avrupa Birliği Genel Mahkemesi Çarşamba günü açıkladığı kararında AB’nin sadece medya ve İnternet’en sağladığı bilgilere dayanarak Hamas’ı listeye koyduğunu belirtti.

Avrupa Birliği 2001 yılında aldığı kararda Hamas ile birlikte 12 diğer grubu ve 29 kişili listeye eklerken terörist tanımlamasının ancak eylemleri inceleyen uzman yetkililer tarafından yapılabileceğini belirtmişti.

Mahkeme Çarşamba günkü kararında listede yer alması nedeniyle Hamas’ın mal varlıklarının dondurulmasının üç ay ya da temyiz süreci bitene kadar yürürlükte kalacağını da bildirdi.

Mahkeme açıklamasında kararın prosedürel olduğunu , Hamas’ın terör tanımlamasına giren eylemlerde bulunup bulunmadığı konusunda elle tutulur bir değerlendirmeye dayanmadığını vurguladı.

Mahkeme kararı temyiz edilebilecek.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG