Erişilebilirlik

AB Liderleri Saldırıyı Kınadı


İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararını değerlendirmek üzere acil olarak toplanan Avrupa Birliği Zirvesi’nde Atatürk Havalimanı’na düzenlenen saldırı kınandı.

Belçika Başbakanı Charles Michel “aşağılık terör saldırısı, Türkiye insanıyla birlikte duralım” tweeti attı.

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite de “dualarımız İstanbul Havalimanı saldırısının kurbanları ile, böyle vahşi şiddeti kınıyoruz” şeklinde yazdı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de saldırıyı kınadı. Berlin’de düzenelen bir İftar yemeğinde konuşan Steinmeier, “kurbanlar ve yakınları için yas tutuyoruz, Türkiye’nin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry de yetkililerin Atatürk Havalimanı’na kimin saldırdığını belirlemeye ve tam olarak ne olduğunu belirlemeye çalıştığını söyledi.

Kerry, “bu günlük bir olay haline geldi” dedi, devleti olmayan şiddet aktörleriyle yüzleşmenin gerekli olduğuna dikkati çekti.

Amerika’nın Ankara Büyükelçisi John Bass twitter üzerinden yaptığı açıklamada “hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte yas tutuyor ve yaralılara acil şifa için dua ediyoruz” dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG