Erişilebilirlik

AB Komisyonu: 'Yunanistan Konusunda Anlaşmaya Vardık'


AB Komisyonu: 'Yunanistan Konusunda Anlaşmaya Vardık'
AB Komisyonu: 'Yunanistan Konusunda Anlaşmaya Vardık'

Avrupalı liderler Yunanistan’ın iflastan kurtulması amacıyla yapacağı ekonomik ve mali reformlar üzerinde anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Uluslararası Para Fonu, Avrupa Merkez Bankası, Yunan hükümeti ve Avrupa Komisyonu’nun, 2011-2014 yılları arasında mali açığını kapatmak için Atina hükümetinin alması gereken önlemler üzerinde tatmin edici bir anlaşmaya vardıkları bildirildi.

Avrupa Birliği liderleri, reform üzerinde varılan anlaşmanın bu ayın sonuna kadar Yunan parlamentosunda da kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Aksi takdirde Atina hükümeti geçen yıl çıkarılan 110 milyar Euro’luk kurtarma paketinin 12 milyar Euro’luk dilimini alamayacak.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Yunan ekonomisinin özelleştirme ve mali konsolidasyondan geçmesi gerektiğini vurguladı. Barroso ayrıca Yunanistan’da istihdamı ve ekonomik büyümeyi arttıracak önlemler de alınması çağrısında bulundu.

Yunanistan’ın yeni Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, dün Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF müfettişleriyle parlamentoya sunulması planlanan kemer sıkma planını görüştü.

XS
SM
MD
LG