Erişilebilirlik

AB'den Ukrayna'daki Ayrılıkçılara Yeni Yaptırımlar


Aleksander Boroday
Aleksander Boroday

Avrupa Birliği, Ukrayna’da Rusya yanlısı ayaklanmayı yürüten 11 ayrılıkçı lidere yaptırım uygulama kararı aldı. Bu kişiler arasında ayrılıkçı lider Aleksander Boroday da bulunuyor.

İsyancılar Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk’te tek yanlı bağımsızlık ilan etmiş ve Ukrayna ordusuna karşı mücadele başlatmıştı. Boroday, Donetsk’te kurulan Rus cumhuriyetine kendisini başbakan olarak atadı.

AB Ukrayna kriziyle bağlantılı bir dizi kişi ve kuruluşa karşı yaptırım uyguluyordu.

Öte yandan Donetsk’te önceki gece apartman binalarını hedef alan topçu ateşinde en az dört sivilin öldüğü bildirildi. Yine Donetsk’in banliyölerinden Maryinka’da havan topu ateşine tutulan bazı binalarda yangın çıktı.

Ateşi kimin açtığı bilinmiyor. Ancak bölgede Ukrayna ordusu tarafından hedef alınan bir isyancı üssü olduğu biliniyor.

Uluslararası Af Örgütü, Rusya yanlısı ayrılıkçıların Ukrayna’nın doğusunda insan hakları ihlalleri işlediği ve işkence yaptığı yolunda kanıtlar bulunduğunu bildirdi. Örgüt, Ukrayna ordusunu da daha küçük çaplı ihlallerle suçladı.

Ukrayna’da ateşkesin sona erdiği Haziran sonundan bu yana çatışmalar şiddetlendi. Ordu isyancıları aralarında Slovyansk’ın da bulunduğu bazı kentlerden püskürtmeyi başardı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG