Erişilebilirlik

'Avrupa’da Ekonomik Büyüme Yetersiz'


Amerika Maliye Bakanı Jack Lew, ekonomik krizden çıkmak için aldıkları önlemler nedeniyle Avrupa ülkelerini övmekle birlikte ekonomik büyüme önlemlerinin yetersiz olduğu uyarısında bulundu

Maliye Bakanı Jack Lew, Avrupa’yı, ekonomik büyümeyi teşvik etmeye ve mali desteği arttırmaya çağırdı. Lew bu açıklamayı, geçtiğimiz günlerde Berlin ve Lizbon’u da kapsayan Avrupa turunun ilk ayağı olan Paris’te yaptı.

Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici’yle düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Amerika Maliye Bakanı Jack Lew, Avrupa ülkelerini, birkaç yıldır süren ekonomik krizden çıkmak için aldıkları önlemler nedeniyle övdü. Ancak Lew, Avrupa ülkelerini, yeterli mali desteği oluşturmak için daha çok çaba harcamaya da çağırdı.

Lew, ”Avrupa bankalarında ne kadar çok sermaye olursa mali destek de o kadar sağlam olur. Bu da gerek Avrupa, gerek Amerika, gerekse dünya ekonomileri için daha iyi bir gelecek sağlar” dedi.

Avrupa Birliği Aralık ayında iflasın eşiğinde olan bankaların kapatılması ve ekonomik kurtarma paketi fonlarının vergi mükelleflerinden değil, bankalardan alınması planını onaylamıştı. Ancak kimilerine göre bu önlemler, gelecekte olası büyük bir krizi aşmak için yeterli değil.

Bakan Lew ayrıca Avrupa ülkelerini ekonomik büyümeyi hızlandırmak için tüketici talebini arttırmaya çağırdı.

Bakan Lew şöyle konuştu: ”Bazı ülkelerin tüketici talebini diğerlerinden daha çok arttırmayı başardığı açıkça görülüyor. Küresel ekonomiye bakıldığında Avrupa’da daha çok büyüme gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Uzakdoğu ekonomisinin de biraz daha büyümeye ihtiyacı var. Biz de Amerika’da büyümeyi teşvik etmek için elimizden geleni yapıyoruz.”

Maliye Bakanı Jack Lew, Avrupa ekonomisinin lokomotifi sayılan Almanya’dan ise özellikle bahsetmedi. Almanya, daha önce, iç talebi arttırmak ve Avrupa ekonomisini bir bütün olarak canlandırmak için yeterli ölçüde çaba sarfetmemekle suçlanmıştı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG