Erişilebilirlik

AB, Bingazi'de Büro Açtı


AB, Bingazi'de Büro Açtı
AB, Bingazi'de Büro Açtı

Avrupa Birliği, isyancıların kontrolündeki Bingazi kentinde büro açarken, Muammer Kaddafi’den kurtulmuş demokratik bir Libya için destek sözü verdi.

Dış politika yetkilisi Catherine Ashton, sıkı güvenlik önlemleri altında Tibesti otelindeki büroyu açarken Avrupa Birliği’nin Libya halkını sadece şimdi değil gelecekte de desteklemeyi amaçladığını söyledi.

Ashton, çatışmaların başlamasından bu yana isyancıların kontrolündeki bölgeyi ziyaret eden en üst düzeyde yabancı yetkili oldu.

Büro, isyancıların merkezini 27 üyeli birliğe bağlarken isyancıların uluslararası alandaki meşruluğunu arttırıyor. Fransa, İtalya ve diğer bazı ülkeler şimdiden isyancıları resmen tanırken, Amerika görüşmelerde bulunmak üzere Bingazi’ye diplomatlar gönderdi.

Libyalı İsyancıların Lideri Türkiye'ye Gidiyor

Öte yandan Libyalı isyancıların lideri bugün iki günlük ziyaret için Türkiye’ye gidecek. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil’in beraberindeki heyetle 23-24 Mayıs tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret edeceği bildirildi.

Abdülcelil ve beraberindeki heyet Ankara’daki temasları sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla da görüşecek. Görüşmelerde Libya’daki son gelişmeler ve Türkiye’nin yaptığı insani yardımlarla ilgili eşgüdüm ve işbirliğinin arttırılması imkanları ele alınacak.

XS
SM
MD
LG