Erişilebilirlik

Altın Küre Adayları Açıklandı - 2004-12-13


Amerikan sinemasının Oscar’dan sonraki ikinci büyük ödülü olan Altın Küre’ye aday gösterilen film ve sanatçılar dün açıklandı.

Ray, The Aviator ve Finding Neverland filmleri en iyi film ödülüne aday gösterildi.

Aktör ve şarkıcı Jamie Foxx, Ray Charles’ı canlandırdığı ‘Ray’ filmiyle en iyi aktör ödülü de dahil olmak üzere 3 dalda ödüle aday.

Foxx’un rakipleriyse The Aviator filmindeki rolüyle Leonardo DiCaprio ve Finding Neverland filmindeki rolüyle Johnny Depp.

En iyi aktris ödülüne de “Birth” filmiyle Nicole Kidman, “Kill Bill Volume 2” ile Uma Thurman, “Being Julia” filmiyle Annette Benning ve “Eternal Sunshine of the Spotless Mind” ile Kate Winslett aday gösteriliyor.

Ödüller 16 Ocak’ta yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Bu yıl en iyi film dalında aday gösterilen Ray filmi yıl içinde ölen ünlü siyah şarkıcı Ray Charles’ın hayatını anlatıyor. Filmde Ahmet ve Nasuhi Ertegün kardeşlerin kurduğu Atlantik şirketi de Ray Charles’in yaşamında önemli yer tutan bir şirket olarak sahneye geliyor. Amerikan müzik dünyası ve kültüründe, izleri hala silinmeyen bir yer yapan Atlantik şirketinin sahiplerinden Ahmet Ertegün, bu filmde Ray Charles’in yakın bir dostu olarak görülüyor.

XS
SM
MD
LG