Erişilebilirlik

'Seçimler Teröristlerin Direnişini Kıracak' - 2004-12-06


Başkan Bush ve Irak Devlet Başkanı Gazi El Yaver, Irak’ta seçimlerin planlandığı gibi 30 Ocak’ta yapılması konusundaki kararlılıklarını tekrarladı.

İki lider bu sabah Beyaz Saray’da biraraya geldi. El Yaver seçimlerin, Irak’ı özgürleştirme çabalarının ilk ürünü olacağına inandığını söyledi. Irak geçici devlet başkanı, halkın 45 yıl aradan sonra ilk kez seçimlerde özgürce oy kullanabilme arzusunda olduğunu da sözlerine ekledi.

Başkan Bush ise, halkın sandık başına gitme arzusunun, teröristlerin direnişini kıracağını belirtti.

Bush aynı zamanda, El Yaver’in seçimlerin güvence altına alınması için, Irak’a daha fazla Amerikan askeri gönderilmesi yönündeki isteğine olumlu yanıt verdiğini kaydetti.

Irak’taki seçimlerde güvenliği sağlamak amacıyla Amerika bu ülkedeki asker sayısını 138 bin de 150 bine çıkarma kararı almıştı.

Başkan Bush teröristlerin tek bir maksadı olduğunu söyledi ve devamla şu görüşleri dile getirdi:

"Suudi Arabistan’ı terk etmemizi, Irak’tan çıkmamızı istiyorlar. Masum insanları öldürme konusundaki kararlılıkları karşısında sinip, geri adım atmamızı bekliyorlar."

Başkan Bush, tüm çabalarına rağmen teröristlerin amaçlarına ulaşmayacağını, Amerika ya da Irak’ın bu tür eylemlerle gözünün korkutulamayacağını belirterek "İşte bu nedenledir ki, Irak seçimleri son derece önemli." dedi.

Suudi Arabistan Yönetimine Teşekkür

Beyaz Saray’da Irak geçici Devlet Başkanı Gazi El Yaver’le görüşmesi sonrasında bu açıklamaları yapan Başkan Bush, Cidde’deki saldırıda ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Bush, saldırıya anında müdahalesi nedeniyle Suudi Arabistan hükümetine de teşekkür etti.

Konsolosluğu basan teröristlerin bazılarının yakalandığına dikkat çeken Bush, bu saldırganların, eylem planının arkasında kimin olduğunu belirlemede, önemli ipuçları sağlayacaklarına inandığını söyledi.

XS
SM
MD
LG