Erişilebilirlik

Şaron: 'Seçim Kampanyaları Sırasında Saldırmayacağız' - 2004-12-02


İsrail Başbakanı Ariel Şaron, kışkırtma olmazsa seçim kampanyası sırasında Filistin bölgelerine baskın ya da saldırı düzenlemeyeceklerini açıkladı.

Şaron, hükümetinin 9 Ocak’ta seçilecek Filistin Yönetimi Devlet Başkanına yardım etmeye hazır olduğunu da söyledi. Ancak Ariel Şaron yeni Filistin liderinin işgal altındaki bölgelerde terör şebekelerini yok ederek, iyi niyetini kanıtlaması gerektiğini vurguladı.

İsrail başbakanı bu açıklamayı yaparken, parlamentonun 2005 yılı bütçesini reddetmesinden sonra hükümetini ayakta tutma çabalarını da sürdüyor. Şaron’un, muhalefetteki İşçi Partisi’ni ulusal birlik hükümeti kurmaya çağırması bekleniyor.

Buarada İslami Cihad örgütü de yandaşlarını gelecek ay yapılacak Filistin seçimlerini boykot etmeye çağırdı. Örgüt, sözcüsü Gazze’de yaptığı açıklamada Yaser Arafat’ın yerine geçmek için seçime giren 10 adaydan hiçbirini desteklemeyecekleri belirtti.

İslami Cihad, 9 Ocak’ta yapılması planlanan seçimleri boykot kararı alan ikinci Filistin örgütü oluyor. Dün de en büyük dinci militan örgüt olan Hamas, seçimi boykot edeceğini açıklamıştı.

XS
SM
MD
LG