Erişilebilirlik

Irak'ın Güneyinde Yeni Bir Operasyon - 2004-11-24


Irak’taki Amerikan birlikleri Ocak ayındaki seçimlerden önce ülkeyi isyancılardan temizlemek amacıyla güneydeki Cebella’da büyük bir operasyon düzenledi. İngiliz ve Irak birliklerinin desteğinde yürütülen operasyona 5 binden fazla asker katıldı.

Amerikalı askeri yetkililer operasyon sırasında 32 kişinin tutuklandığını duyurdu.

Amerika Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, operasyonlardan, isyancıların ülkede bir demokrasi kurulmasına ne kadar karşı olduklarının anlaşıldığını söyledi.

Mısır’ın Şarm El Şeyh kentindeki uluslararası Irak konferansında biraraya gelen Arap ve batılı ülkelerin Dışişleri bakanları, seçime katılımın, uzlaşmanın sağlanması açısından önemli olduğunu vurgulamıştı.

Zarkavi'den İhanet Suçlaması

El Kaide bağlantılı terörist Ebu Musa Zerkawi’ye ait olduğu sanılan ve bugün Internet üzerinden yayınlanan bir mesajda İslam alimleri, Irak ve Afganistan operasyonları konusunda sessiz kalarak, İslamcı direnişçilere ihanetle suçlandı.

Ses kaydında, İslam alimlerinin mücahitlere verdikleri desteği kestikleri ve dünyanın en büyük gücüne karşı verilen mücadelede, bu direnişçileri yalnız bıraktığı belirtildi.

İstihbarat yetkilileri ses kaydının Zerkawi’ye ait olup-olmadığını henüz doğrulamadı.

XS
SM
MD
LG