Erişilebilirlik

İngiltere Terörle Mücadele Yasalarını Güçlendiriyor - 2004-11-21


İngiliz hükümetinin kısa bir süre içinde terörle mücadele yasalarını güçlendirecek yeni düzenlemeleri gündeme getirmesi bekleniyor.

İngiltere İçişleri Bakanı David Blunkett bugün yaptığı açıklamada, öngörülen yasal değişiklikler arasında gizli telefon kayıtlarının mahkemelerde delil olarak kabul edilmesi ve terör zanlılarını jüri olmadan yargılayacak özel mahkemeler oluşturulmasının da yer alabileceğini söyledi.

Blunkett, terör zanlılarının belirli banka hesaplarına erişimini ve Internet kullanmalarını yasaklayabilecek düzenlemelerin de yeni önlemler çerçevesinde gündeme gelebileceğini belirtti.

Ancak Blunkett, öngörülen değişikliklerin, ancak Başbakan Tony Blair’in gelecek yıl yapılması beklenen seçimleri kazanması durumunda gündeme getirileceğini de sözlerine ekledi.

İngiltere’nin, başta yabancı terör zanlılarının süresiz gözaltında tutulması olmak üzere, 11 Eylül’de Amerika’da gerçekleştirilen terör eylemlerinden sonra uygulamaya koyduğu terörle mücadele yasaları çeşitli eleştirilere uğruyor.

XS
SM
MD
LG